В договорите за пътно строителство, които са предмет на спор между

...
В договорите за пътно строителство, които са предмет на спор между
Коментари Харесай

Иван Шишков: МРРБ трябваше да обяви конкурси

В договорите за пътно строителство, които са предмет на спор сред Министерски съвет в лицето на Кирил Петокв, Министерство на финансите, от една страна и въпреки това, Министерство на районното развиване и благоустройството, има доста проблеми.

Това съобщи арх. Иван Шишков, заместник-министър в служебните държавни управления от предходната година. Заедно с Виолета Комитова, Шишков беше част от инспекцията, направена от първото служебно държавно управление, което по-късно изпрати голяма част от договорите в прокуратурата.

" В голяма част имаше нарушавания, повишени цени, само че за тези 6 месеца това можеше да бъде решено ", съобщи в студиото на БТВ Иван Шишков.

Той изясни, че служебният кабинет не е прекратил договорите, а това е трябвало да бъде направено от постоянно държавно управление. За което е имало задоволително време в рамките от последните избори до този миг, счита Шишков.

Той изясни, че е било разумно Министерството на районното развиване, което в това държавно управление се управлява от Гроздан Караджов, квота на " ИТН ", " да бе взело решението за състезания за новия интервал ".

" Идеята беше за 6 месеца да се създадат нови състезания за идващия интервал и паралелно с това да се направи разбор на това, което са изработили компаниите. Тогава тази мъка ще спре. "

Държавата ще откри метод да обезпечи пътната поддръжка и това най-вероятно ще стане със същите компании, изясни още Шишков.

Припомняме, чвера пътните строители, подкрепени и от строителната камара, както и от няколко работодателски асоциации, организираха народен митинг. Предишния ден районната комисия в Народното събрание позволи индексация на средствата за пътностроителните компании с промени в Закона за публичните поръчки, импортиран от " Продължаваме промяната ". Законопроектът основава правна опция за превъзмогване на инфлационния риск посредством използване на специфична методика, утвърдена от Министерски съвет. Окончателното решение би трябвало да бъде взето от пленарна зала, което обаче не се знае дали ще стане, откакто Народното събрание се чака да бъде необуздано след неуспеха на напъните за съставяне на държавно управление с третия мандат.

От комисията обаче упорстват, че страната ще се разплати единствено с тези компании, които са изрядни към страната, а тези, които са проблематични - ДНСК и АДФИ би трябвало да излязат със мнение за всеки един план.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР